De makers

Niek Pennings
Camera/D.O.P./Editing

Ik was 11 toen ik de camera van mijn vader mocht gebruiken. Meteen wist ik dat ik mijn grote passie had gevonden: films maken. Na enkele opleidingen, trainingen, stages en banen bij Omroep Brabant, MCM en SBS6 werd ik freelancer. Nadat ik met camera- en editingwerk bij droeg aan TV-programma’s en videoclips voor onder meer TMF, RTL4 en TROS, richtte ik in 2007 het productiebedrijf Beeldzeggend op.

Mooie, uitgebalanceerde plaatjes schieten die de juiste emotie weergeven en deze uiteindelijk samensmelten tot een verhaal dat raakt. Daar word ik blij van. Met het gevoel dat ik elke dag met m’n hobby bezig ben, geef ik me bij elk project voor 100% om die beleving te creëren.

Beeldzeggend Logo FINAL vierkant
Monique Fuchs
Producer/Interviews

Als klein meisje keek ik vol bewondering naar de mannen die ik op tv achter een camera zag staan. Ik denk dat ik een jaar of zeven was toen ik riep dat ik dat later ook wilde doen. Het heeft even geduurd, maar in 2010 ben ik uiteindelijk als zelfstandig ‘visueel vormgever’ begonnen. Ruim 10 jaar en veel verschillende projecten later weet ik inmiddels waar mijn hart ligt: het maken van films die de kijker raken.

De uitdaging voor mij als filmmaker is dat mensen zich echt laten ‘zien’, en hun kwetsbare kant durven tonen voor de camera.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Deze pagina inhoud is beveiligd